Chřestový krém s mátou a gorgonzolou

Monte Bú restaurant a steakhouse

Chřestový krém s mátou a gorgonzolou

Monte Bú restaurant a steakhouse

Ingredience:

  • 0,5 kg zeleného chřestu
  • 0,3 kg cibule
  • 0,3 kg brambor
  • 1 lžíce másla
  • 0,2 l bílého vína
  • 0,5 l 31% smetany
  • snítka máty
  • sýr gorgonzola


Postup:

Na másle blanšírujeme cibulku, chřest, tenké plátky brambor a špetku máty. Podlijeme sklenkou bílého vína a necháme vyvařit alkohol. Přidáme smetanu a pomalu vaříme přibližně 20 min. Poté rozmixujeme do hladka a přecedíme. Krém dochutíme dle potřeby pepřem a solí a při servírování
pokládáme na talíř jemného chřestového krému velmi tenké plátky gorgonzoly a několik lístků čerstvé máty.