Domácí tagliatelle s chřestem, uzenou panenkou, parmezánovou omáčkou a kampotským pepřem

EFI Hostinec a EFI Pivovar

Domácí tagliatelle s chřestem, uzenou panenkou, parmezánovou omáčkou a kampotským pepřem

EFI Hostinec a EFI Pivovar

Ingredience pro 4 osoby:

  • 500 g bílého chřestu
  • 500 g tagliatelle
  • 100 g uzené vepřové panenky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sýr parmezán
  • smetana na vaření, sůl,
  • kampotský pepř

Postup:

Těstoviny uvaříme ve slané vodě s kapkou oleje. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnatý konec a vaříme asi 9 min. Vodu slijeme, až na jeden hrníček, který si odložíme stranou. Poté chřest zchladíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, osmahneme chřest nakrájený na větší kousky, přidáme tagliatelle a hrníček slité vody. Promícháme a přidáme strouhaný parmezán smíchaný se smetanou.

Servírujeme s tenkými plátky uzené panenky a dochutíme čerstvě namletým kampotským pepřem.