Vegetíme (Dobelice)

Vegetíme (Dobelice)

Vegetariánská a veganská kuchyně. Nerozmrazujeme, nefritujeme, ale vaříme.

Kočovná vegetariánská a veganská kuchyně

Vaříme ze základních surovin: Vaříme tak, aby naše jídlo organismus co nejméně zatěžovalo, v ideálním případě ho posilovalo a uzdravovalo. Používáme základní suroviny nejlépe v BIO kvalitě i kvalitní dochucovadla, koření a bylinky. 

Máme vlastní i tradiční recepty: S recepty to je tak, že si je přizpůsobujeme našim chutím a potřebám. Bílou mouku vyměníme za celozrnnou, exotickou surovinu za místní, živočišné mléko nahradíme mlékem ovesným, jež si sami vyrábíme. Některá jídla vznikla při náhlém vzplanutí kreativity i tak trochu náhodně, jak to u geniálních věcí bývá. :-)

Vaříme tam, kde je nám dobře

Hudební festivaly: Dnes vaříme především na vícedenních hudebních festivalech, kde je pro účinkující i návštěvníky vyžadována kvalitní vegetariánská nebo veganská strava. Po dohodě s pořadateli zajistíme kompletní menu – od předkrmů a polévek, hlavní sytá jídla, až po slané a sladké deserty. Snídaně i pozdní večeři pro poslední kapelu a návštěvníky festivalu.

Food festivaly: Meruňkobraní v Miroslavi, Olomoucký tvarůžkový festival, Slavnosti chřestu v Ivančicích, Česnekovky v Rosicích, Food festival v Moravském Krumlově, … Pro každý festival připravujeme speciální menu s využitím právě „oslavované“ pochutiny. Mnohdy vznikají originální pokrmy plné netradičních barev, vůní i chutí.

Víkendové pobyty a workshopy: Umíme se postarat o celodenní (celovíkendovou) stravu všech zúčastněných. Snídaně, svačinky, obědy, večeře i jiné speciální pohoštění, např. červeno – bílá hostina na rituálu Menarché. Navrhneme jídelníček na míru dle požadavků organizátorů. Pokud na místě není „kamenná“ kuchyně, nevadí, v naší kuchyni na kolečkách máme vše, co potřebujeme.

Vernisáže, výstavy, školení: Je potřeba drobné občerstvení, které zasytí, ale nebude po něm nikomu těžko? Bude dobře vypadat i chutnat a možná překvapí množstvím chutí a barev? I to umíme zařídit. Kanapky, jednohubky, obložené mísy, quiche, vymazlené pomazánky na našem kváskovém chlebu či jiném celozrnném pečivu. A na sladko to jde samozřejmě taky.

my VEGETIME, a vy?

https://www.vegetime.cz/

 

 

Nabídka pro Slavnosti 2024:

 

Předkrm:

Slunečnicovo-chřestový tataráček, opečený vícezrnný toast


Polévka:

Krémová s bílým chřestem, sušenými rajčaty a praženými mandlemi


Hlavní chody:

Zapečený marinovaný bílý chřest, šťouchané brambory s bylinkami, salát z červené řepy s jogurtem

Tortilla se šťavnatou směsí zeleniny, s uzeným tofu, chřestem a čedarem

 

Dezerty:

Quiche – slané francouzské koláče, variace s bílým i zeleným chřestem

Batátové brownies slazené datlemi, ovoce a zelený chřest v čokoládě

Špaldovo-žitný perník s čokoládou a bezinkovo-chřestovým rozvarem